Ποιος είπε ότι η ζωή γίνεται λιγότερο συναρπαστική όσο μεγαλώνεις;

“Όταν ξυπνάω το πρωί ξέρω ότι θα είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου. Ποτέ δεν σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Και ποτέ δεν αναβάλλω τα πράγματα. Όταν πιστεύεις σε κάτι, πήγαινε και κάν’ το. Μην αφήνεις το μυαλό να σε οδηγήσει. Δώσε τα ηνία στην καρδιά και θα μπορέσεις να κάνεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου.
Στόχος είναι να πεθάνεις νέος αλλά όσο πιο αργά γίνεται.”

Το αγαπημένος μας κορίτσι, η γηραιότερη δασκάλα yoga στον κόσμο, μόλις έγινε 100 χρονών. Το γιόρτασε με καλούς της φίλους, χαμογελώντας πλατιά, φορώντας ψηλοτάκουνα, τραγουδώντας και παίρνοντας μέρος σε ένα yoga retreat που είχε οργανώσει η ίδια.
Στο κανονικό πρόγραμμα της διδάσκει yoga 6 φορές την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, έχει οργανώσει ένα ακόμα retreat τον Ιανουάριο και όλα αυτά με μια εντυπωσιακή και -κυρίως- μεταδοτική όρεξη για ζωή.

Η καλύτερη στιγμή της ζωής μου ήταν όταν πήρα μέρος σε μια διαδήλωση μαζί με τον Μαχάτμα Γκάντι. Συμμετείχα σε κάτι συναρπαστικό σε νεαρή ηλικία.

 

Ο Γκάντι με δίδαξε πώς να είμαι ατρόμητη και να αντιμετωπίζω με θάρρος τη ζωή. Εάν πιστεύεις σε κάτι, έχεις ήδη έναν σκοπό. Τα λόγια είναι φτηνά και περιττά. Μην αναβάλλεις. Βγες στον κόσμο, δράσε και κάνε τη διαφορά.”

Πήρε μέρος σε δυο διαδηλώσεις μαζί με τον Γκάντι, που ήταν στενός φίλος του θείου που τη μεγάλωσε, ενώ ως μέλος της γαλλικής εθνικής αντίστασης έσωσε ανθρώπους από τους Ναζί.
Αργότερα υπήρξε μοντέλο, ηθοποιός του Χόλιγουντ, παραγωγός ταινιών, χορεύτρια ballroom χορών, spiritual master, δασκάλα yoga, βραβευμένη συγγραφέας. Τελικά, δεν είναι περίεργο που το μάντρα της είναι “Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορείς να το καταφέρεις”.

Γεννήθηκε το 1918. Η μητέρα της πέθανε όταν ήταν η ίδια 7 μηνών και έτσι μεγάλωσε με τη θεία και τον θείο της κυρίως στην Ινδία.Ξεκίνησε τη yoga στα 8 της στην Ινδία και ενώ σχεδόν απαγορευόταν να εξασκούν yoga τα κορίτσια μέχρι τότε.

Μια ημέρα στα 8 της είδε μια ομάδα να κάνει κάτι που της άρεσε πολύ. Ήταν μια ομάδα από αγόρια που έκανε yoga στην παραλία! Ζήτησε από τη θεία της να κάνει και εκείνη yoga όμως η θεία της της είπε ότι η yoga είναι μόνο για τα αγόρια. Και της έλεγε αλήθεια. Τις επόμενες ημέρες η Tao μίλησε με τον δάσκαλο yoga, ο οποίος έσπασε τους κανόνες και τη δέχτηκε κάνοντας της ιδιωτικά μαθήματα. Από τότε μέχρι σήμερα, 98 χρόνια μετά η yoga τη συναρπάζει. Στα 50 της παράτησε την καριέρα της στο Χόλιγουντ για να γίνει δασκάλα yoga.

“Η ηλικία δεν φέρνει απαραίτητα και τη σοφία. Εξαρτάται από το πώς αντιμετωπίζεις τον κόσμο και από το εσωτερικό σου ταξίδι.

Εάν παραμένεις περίεργος για τη ζωή, η σοφία θα έρθει.

Να ξέρεις ότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε “ηλικία”.

Συντονίσου με το αιώνιο και νιώσε την ομορφιά της ζωής. Αναγεννήσου με κάθε αναπνοή που παίρνεις.”

Χρόνια πολλά, Tao!
Συνέχισε να φωτίζεις τον κόσμο μας με την υπέροχη ενέργεια σου και τα επιτεύγματα σου! Και να μας δίνεις ιδέες για το μέλλον μας! 

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.