από το βιβλίο “Γίνετε πλούσιοι με τη δύναμη της σκέψης” του Napoleon Hill

Όταν ο Henley έγραψε τις ακόλουθες προφητικές γραμμές “Είμαι κυρίαρχος της μοίρας μου, είμαι καπετάνιος της ψυχής μου”, θα έπρεπε να μας έχει εξηγήσει πως είμαστε κυρίαρχοι της μοίρας μας, καπετάνιοι των ψυχών μας, επειδή έχουμε τη δύναμη να ελέγχουμε τις σκέψεις μας.

Θα έπρεπε να μας πει πως ο εγκέφαλος μας μαγνητίζεται από τις σκέψεις που κυριαρχούν, τις οποίες κατορθώνουμε να διατηρούμε ζωντανές στη διάνοια, με μέσα τα οποία ο άνθρωπος δεν γνωρίζει καλά.

 

Αυτοί οι “μαγνήτες” προσελκύουν δυνάμεις, ανθρώπους, περιστάσεις της ζωής, οι οποίες εμφανίζονται με τη φύση των κυριαρχικών μας σκέψεων.

 

Θα έπρεπε να μας έχει πει πως πριν μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε πλούτο σε μεγάλη ποσότητα, πρέπει να μαγνητίσουμε τη διάνοια μας με την έντονη διάθεση να γίνουμε πλούσιοι, πρέπει να αποκτήσουμε “συνείδηση του χρήματος”, έως ότου η επιθυμία για το χρήμα να μας οδηγήσει στη δημιουργία καθορισμένων σχεδίων για την απόκτηση του.

 

Ο Henley όμως, όντας ποιητής και όχι φιλόσοφος, ικανοποιήθηκε να εκφράσει μια μεγάλη αλήθεια σε ποιητική μορφή, αφήνοντας αυτούς που τον ακολουθούσαν να ερμηνεύσουν το φιλοσοφικό νόημα των στόχων του.

 

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε και σε εμένα τον ίδιο σταδιακά και μπορώ τώρα να είμαι σίγουρος, πως οι βασικές αρχές που περιγράφω σε αυτό το βιβλίο συνιστούν το μυστικό της κυριαρχίας της οικονομικής μας εξέλιξης.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Γίνετε πλούσιοι με τη δύναμης της σκέψης”  του Napoleon Hill , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλκυών.

Μπορείτε να το βρείτε, πατώντας εδώ

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα