Οι άνθρωποι κάνουμε διαλογισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, για να αυξηθεί η δημιουργικότητα μας, για να βρούμε το νόημα της ζωής και για να έρθουμε σε επαφή με το πνευματικό μας κομμάτι.
Όμως, η μεγάλη αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι κάνουμε διαλογισμό για να γλιτώσουμε από το στρες. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας, το στρες, θρέφεται από κάθε σκέψη μας, από κάθε τι που νιώθουμε και από κάθε αναπνοή που δεν παίρνουμε…

Θέλεις να ξεκινήσεις διαλογισμό;
Στο dialogismos.gr θα βρεις τους καλύτερους διαλογισμούς στα ελληνικά. Απλά, πάτησε εδώ!

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που ξεκινάς να κάνεις διαλογισμό είναι μια εμπειρία που θα σου δώσει την ηρεμία που χρειάζεσαι και την ευεξία που τόσο έχεις ανάγκη.

Στο www.dialogismos.gr με μια μικρή συνδρομή έχεις πρόσβαση σε διαλογισμούς που θα σε βοηθήσουν βήμα βήμα με απλές οδηγίες να κάνεις την αρχή σε ένα υπέροχο ταξίδι ηρεμίας, αυτογνωσίας και εξέλιξης. 

 

Μια μελέτη οκτώ εβδομάδων που σχεδιάστηκε από Harvard με ερευνητές από το Massachusetts General Hospital (MGH) μέτρησε τα εκπληκτικά αποτελέσματα του διαλογισμού.

Ο διαλογισμός αυξάνει τη φαιά ουσία μέσα σε οκτώ εβδομάδες.

 

Δεκαέξι από τους συμμετέχοντες έκαναν από μια μαγνητική τομογραφία πριν και μετά την έρευνα.

Η ανάλυση έδειξε ότι στις περιοχές που σχετίζονταν με τον διαλογισμό αυξήθηκε η φαιά ουσία όπως και η πυκνότητα του ιππόκαμπου, περιοχή που είναι σημαντική για τη μνήμη, τις νοητικές λειτουργίες, τη χαρά, την κατάθλιψη, την άνοια, τη συνειδητότητα, την ενδοσκόπηση, τη συμπόνοια.

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι “Μπορεί ο καθένας να κάνει διαλογισμό;”.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο διαλογισμός δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους, ότι δεν είναι γι’ αυτούς καθώς το έκαναν μια δυο φορές και απέτυχαν ή βαρέθηκαν. Αρκετοί δεν το συνεχίζουν πέρα από την πρώτη φορά πιστεύοντας ότι είναι ανίκανοι να συγκεντρωθούν.

Συχνά, πολλοί μπερδεύουν τον διαλογισμό με τη χαλάρωση. Αρκετοί ξεκινούν διαλογισμό αλλά επειδή δεν αισθάνονται κάτι ή δεν φτάνουν σε κάποιο αποτέλεσμα, δεν νιώθουν ξεχωριστοί και τα παρατάνε.

Όμως ο διαλογισμός δεν είναι για να νιώσεις κάτι φαντασμαγορικό ή για να αισθανθείς κάτι συγκλονιστικό.

Ο διαλογισμός έχει να κάνει με το να φέρεις ησυχία στο μυαλό σου, με το να αναπνεύσεις καλά και βαθιά και με το να ελαττώσεις έστω και ελάχιστα τις σκέψεις που βομβαρδίζουν το μυαλό σου.

Δεν χρειάζεται να φτάσεις σε κάποιον στόχο.

Χρειάζεται απλά να επιτρέψεις στο είναι σου να ζήσει για λίγες στιγμές στο Εδώ και Τώρα.
Είναι τόσο απλό αλλά μας αρέσει να το… περιπλέκουμε.

Πώς να κάνεις διαλογισμό

Βρες μια άνετη για εσένα θέση.

Μπορείς να καθίσεις σε μια καρέκλα, ή για αρχή, να κάνεις διαλογισμό ξαπλωμένος.

Φρόντισε μόνο να μην μπλέκεις τα πόδια και τα χέρια σου μεταξύ τους εκτός κι αν κάθεσαι οκλαδόν.

  • Κάθισε σε μια άνετη θέση με ίσια την πλάτη σου
  • Κλείσε τα μάτια σου, πάρε μερικές βαθιές αναπνοές και χαλάρωσε
  • Ανάπνευσε φυσικά και επικέντρωσε στον ρυθμό της αναπνοής σου
  • Για αρχή μέτρησε 10 αναπνοές σου (εισπνοή εκπνοή)

Απλό;
Απλούστατο!

Καίτη Φαρμάκη

Θέλεις να ξεκινήσεις διαλογισμό;
Στο dialogismos.gr θα βρεις τους καλύτερους διαλογισμούς στα ελληνικά. Απλά, πάτησε εδώ! 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα