Υπέροχος, μωβ, επιβλητικός και επιδραστικός ο αμέθυστος είναι ένας κρύσταλλος που μπορεί να να φέρει περισσότερη ηρεμία αλλά και διαίσθηση στη ζωή σου. Το άγχος και η οργή και η αγωνία παραδίνονται στην ακαταμάχητη ενέργεια του αμέθυστου.

Στην αρχαία Ελλάδα κρατούσαν αμέθυστο ή έβαζαν σκόνη αμέθυστου στο κρασί τους για να αποφύγουν το μεθύσι. Κάποιοι στις ημέρες μας υποστηρίζουν ότι αυτό δε βοηθάει και τόσο…

Το σίγουρο είναι ότι ο αμέθυστος, με τη χημική του σύσταση και την ενέργεια του,
μπορεί να σε βοηθήσει όχι μόνο σε θέματα διαίσθησης και σοφίας αλλά και στο να νιώσεις περισσότερη ηρεμία.

Σύμφωνα με τους αρχαίους πολιτισμούς, οι κρύσταλλοι εκπέμπουν ενέργεια ήδη από τα βάθη της γης, ενώ οι φωτογραφίες Κίρλιαν καταγράφουν τη διαφορετική επίδραση και δόνηση που έχει ο κάθε κρύσταλλος και το κάθε ορυκτό.

*Κάθε κρύσταλλος έχει και διαφορετική επίδραση καθώς προέρχεται από διαφορετικό μέρος του εδάφους, της γης με διαφορετική χημική σύσταση, Οι κρύσταλλοι μπορούν και μας επηρεάζουν καθώς ως οργανισμοί έχουμε μέσα μας κάθε στοιχείο που υπάρχει στη γη άρα και στους κρυστάλλους.*

Έτσι, ανάλογα με το τι θέλεις να ενισχύσεις ή να εξουδετερώσεις επιλέγεις και τον κατάλληλο κρύσταλλο.

Υπάρχουν δυο τρόποι για να διαλέξεις έναν κρύσταλλο για εσένα.

Είτε ξέρεις τι θέλεις, το αναζητάς, το βρίσκεις και το αποκτάς

Είτε πηγαίνεις σε ένα κατάστημα με κρυστάλλους, παίρνεις μια βαθιά ανάσα και επιλέγεις αυτόν που θα σου “μιλήσει”.

Κάποιες φορές αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη δεν το έχεις φέρει στο συνειδητό σου και η επιλογή ενός κρυστάλλου διαισθητικά μπορεί να σε βοηθήσει να το αντιληφθείς και να το διορθώσεις.

Το χρώμα του αμέθυστου είναι από βιολετί μέχρι και μωβ

Δεν είναι τυχαίο που αυτά ακριβώς τα χρώματα αντιστοιχούν και στα δυο τσάκρας που βρίσκονται στο κεφάλι μας. Στο τσάκρα του τρίτου ματιού, ανάμεσα από τα μάτια μας, και στο τσάκρα της κορώνας, στην κορυφή του κεφαλιού.

Οι ιδιότητες

  • Ο αμέθυστος έχει την ικανότητα να σε κάνει να χαλαρώνεις. Άλλωστε και το χρώμα του σε βάζει αμέσως σε μια πνευματική διαδικασία μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.
  • Πολλοί που ασχολούνται με τους κρυστάλλους λένε ότι με τον αμέθυστο είναι σαν να έχεις περάσει μια ημέρα σε ένα σπα περιποίησης.
  • Επιπλέον, καθώς μπορεί και ηρεμεί το ταραγμένο από σκέψεις μυαλό, βοηθάει στον καλύτερο ύπνο το βράδυ.
  • Και βέβαια, είναι ένας από τους πιο ισχυρούς κρυστάλλους που έχουν να κάνουν με τον διαλογισμό, τη διαίσθηση, το τρίτο μάτι, τα αστρικά ταξίδια.

 

Μπορείς να τον έχεις ως κρύσταλλο στην τσάντα ή την τσέπη σου,

ως ακατέργαστο κομμάτι του στο σπίτι σου,
ως κόσμημα για τον λαιμό ή το χέρι σου.
Εσύ αποφασίζεις!

Οι χρήσεις

  • Πολλοί κάνουν διαλογισμό κρατώντας έναν αμέθυστο για καλύτερη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό,
  • Πολλοί τον βάζουν στο μαξιλάρι τους για καλύτερο ύπνο αλλά και για διαισθητικά όνειρα
  • Αρκετοί τον θέλουν στον χώρο τους για να “μαζεύει” την αρνητική ενέργεια και να φέρνει τη δόνηση της θεϊκής αγάπης,
  • Άλλοι, μαζί τους κι εγώ, ξαπλώνουν και τον τοποθετούν στο τρίτο τους μάτι για καθαρό μυαλό και δυνατή διαίσθηση.

Πρόσφατα στο Cosmopolitan η Katy Perry είπε: “Δε μένω για πολύ single. Φροντίζω να έχω πάντα μαζί μου ροζ χαλαζία. Και όταν θέλω να ηρεμήσω την κατάσταση υπάρχει και ο αμέθυστος”.

Στα κατάλληλα καταστήματα αλλά και e shops μπορείς να βρεις εύκολα τον δικό σου αμέθυστο. Οι τιμές κυμαίνονται από οικονομικές μέχρι αρκετά ακριβές ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα του κρυστάλλου.

Επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει σε κάθε τομέα και αφήσου στη θεραπευτική του δράση και την εκπληκτική ιδιότητα του για χαλάρωση και πνευματική επικοινωνία.

από την Καίτη Φαρμάκη

Διάβασε ακόμη:

Οι τρεις κρύσταλλοι που θα φέρουν την αγάπη στη ζωή σου

και

Διώξε την αρνητική ενέργεια με αυτούς τους κρυστάλλους 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.