Όσοι κάνουμε διαλογισμό δεν χάνουμε την ευκαιρία να διαλογιστούμε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Η αίσθηση ότι είσαι στον αέρα και η ανάγκη για λίγη περισσότερη ηρεμία κάνουν τον διαλογισμό μια καταπληκτική εμπειρία.
Τώρα, κάποιες από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο βάζουν προγράμματα διαλογισμού στο σύστημα ψυχαγωγίας τους και προσφέρουν αυτό που χρειάζεσαι άμεσα: έναν ήρεμο νου.

Θέλεις να ξεκινήσεις διαλογισμό;
Στο dialogismos.gr θα βρεις τους καλύτερους διαλογισμούς στα ελληνικά. Απλά, πάτησε εδώ!

“Πολλοί επιβάτες μας μάς λένε ότι βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για να διαβάσουν ή να δουν μια ταινία. Τώρα προσθέσαμε στις επιλογές τους και τη δυνατότητα να κάνουν καθοδηγούμενο διαλογισμό”, αναφέρει η Qantas, η μεγάλη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγχωθείς κατά τη διάρκεια μιας πτήσης: ο φόβος που νιώθεις, ο περιορισμένος χώρος, οι συνεπιβάτες, η κούραση, οι υποχρεώσεις ή το jetlag που σε περιμένει.
Έτσι,  το ότι εταιρείες πρσοφέρουν προγράμματα διαλογισμού κάνει την εμπειρία της πτήσης καλύτερη για όλους, επιβάτες, συνεπιβάτες και προσωπικό.

Ο διαλογισμός είναι το δώρο των ανατολικών θρησκειών στον άνθρωπο.
Κάθε φορά που μπαίνεις σε διαλογισμό μειώνονται οι παλμοί της καρδιάς, αναπνέεις καλύτερα, βρίσκεις λύσεις, ξεχνάς το άγχος σου, βρίσκεις και πάλι το κέντρο σου, γίνεσαι περισσότερο χαλαρός

άρα και λιγότερο θυμωμένος, αγχωμένος ή νευρικός.

Από τον Ιούνιο η αεροπορική εταιρεία Qantas αποφάσισε να κάνει στους business επιβάτες της ένα δώρο. Τη δυνατότητα να κάνουν καθοδηγούμενο διαλογισμό μέσα από πέντε διαφορετικά video.

Η Qantas δημιούργησε πέντε βίντεο που όλα προβάλουν διαφορετικές εικόνες από την Αυστραλία. Ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε βίντεο που δείχνουν έρημο, ακτές, θάλασσα, δάση και ηλιοβασιλέματα σε έναν δεκάλεπτο καθοδηγούμενο διαλογισμό. Ο επιβάτης μπορεί να κάνει τον διαλογισμό του με ανοιχτά μάτια κοιτάζοντας τις χαλαρωτικές πανέμορφες εικόνες ή μπορεί να κλείσει τα μάτια και να ακολουθήσει τις απλές οδηγίες διαλογισμού που ακούγονται.

Όσοι έρχονται σε επαφή με τον διαλογισμό για πρώτη φορά, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουν αλλά και δεν θα σταματήσουν ποτέ.
Γιατί αν κάνεις μια φορά διαλογισμό, πάντα επιστρέφεις σε αυτόν.

Δες εδώ πώς μπορείς να ξεκινήσεις!

Η αεροπορική εταιρεία British Airways προσφέρει κι αυτή κάτι αντίστοιχο κυρίως στις πτήσεις της από τις ΗΠΑ από και προς την Ινδία. Η μεγάλη διάρκεια της πτήσης αλλά και ο προορισμός έκαναν την προσθήκη του διαλογισμού μια πολύ ωραία ιδέα που εμπλούτισε τις υπηρεσίες της BA προς στους επιβάτες της.

Η British Airways πρόσθεσε στα κανάλια της ένα ακόμα που ασχολείται με τον διαλογισμό. Έχει εννέα βίντεο που το καθένα καλύπετει διαφορετικές ανάγκες των επιβατών. Έχει ειδικό διαλογισμό για όσους έχουν άγχος για την πτήση, ειδικό διαλογισμό για μεγαλύτερους σε ηλικία επιβάτες όπως και διαλογισμό για όσους θέλουν να “αποσυνδεθούν” από όσα απασχολούν το μυαλό τους.

Στο ίδιο κανάλι υπάρχει και μουσική διαλογισμού αν θέλουν απλά να χαλαρώσουν ακούγοντας κάτι που μειώνει τα επίπεδα άγχους και κούρασης.

Την επόμενη φορά που θα πετάξεις, δοκίμασε να κάνεις διαλογισμό, είτε τον προσφέρει η εταιρεία είτε όχι, και ζήσε μια διαφορετική εμπειρία στα 35.000 πόδια.

από την Καίτη Φαρμάκη

Θέλεις να ξεκινήσεις διαλογισμό;
Στο dialogismos.gr θα βρεις τους καλύτερους διαλογισμούς στα ελληνικά. Απλά, πάτησε εδώ! 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.