Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από το καλοκαίρι για να πετάξεις τα παπούτσια και να νιώσεις ελεύθερη, καλύτερα γειωμένη αλλά και πιο υγιής. Το να περπατάς ξυπόλητη έχει οφέλη που θα λατρέψουν και το σώμα σου και η ενέργεια σου. Γιατί οι σόλες είναι για τον χειμώνα…

Κάθε φορά που θέλεις να ισορροπήσεις, να αποσυμφοριστείς, να ηρεμήσεις ή να γεμίσεις ενέργεια, πέτα τα παπούτσια και ξεκίνα να περπατάς ξυπόλητη.
Με το να φοράς συνεχώς παπούτσια -πόσο μάλλον τα άβολα- δε βοηθάς καθόλου το σύστημα να πάρει μια ανάσα και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να αυτορυθμιστεί!

Είναι γνωστό ότι η πατούσα -όπως και το αυτί- είναι ένα μικρό σύστημα, όπως λένε και στη ρεφλεξολογία. Εκεί καταλήγουν νεύρα και εκεί έχουν τη θέση τους κάθε όργανο και κάθε λειτουργία του σώματος σου.

Το ιδανικό είναι να περπατάς χωρίς παπούτσια σε χώμα, πρασινάδα ή στην παραλία.
Όμως και στο σπίτι μπορείς να πετάς τα παπούτσια και να περπατάς ξυπόλητη όσο πιο συχνά γίνεται, ναι, ακόμα στο πάτωμα.

Το ξέρεις ότι η γενιά μας είναι η λιγότερο γειωμένη στην ιστορία της γης;

Δεν ασχολούμαστε με τη γη, τρώμε επεξεργασμένα, ψεύτικα τρόφιμα, σκεφτόμαστε υπερβολικά και κινούμαστε ελάχιστα και αποφεύγουμε τη φύση…

Κάθε φορά που νιώθεις εξαντλημένη, φορτισμένη, μπερδεμένη, με θολό μυαλό και βουτηγμένη στα προβλήματα, κάνε μια βόλτα στη φύση και βάλε τα γυμνά πόδια σου στο χώμα ή στην άμμο.

Η μάνα γη θα πάρει την ενέργεια, θα τη μετουσιώσει, θα σε ξεμπλοκάρει και θα σε φορτίσει, όσο της επιτρέψεις.

Με το να περπατάς ξυπόλητη δίνεις την ευκαιρία στο πέλμα να επανακτήσει τη φυσική του καμπύλη, να αποκατασταθεί η κυκλοφορία του αίματος ακόμα και να ξεκινήσει η αποτοξίνωση. Οι πατούσες, που έχουν το ρόλο τους στην απεκκριτική λειτουργία, πετάνε όσα δε χρειάζεται πια ο οργανισμός.

Το καλύτερο και πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό περπάτημα είναι στην ακροθαλασσιά. Εκεί γίνεται η καλύτερη ρεφλεξολογία, απολέπιση αλλά και… ζυγοστάθμιση ενώ ωφελούνται με τον πιο ήπιο τρόπο οστά, τένοντες και μύες. Μην αποφεύγεις τα βοτσαλάκια: κάνουν και αυτά πολλή καλή δουλειά.

Περπάτα ξυπόλητη και σύντομα θα έχεις καλύτερο συντονισμό στην κίνηση -πολλά ατυχήματα στο περπάτημα, στον χορό, στο τρέξιμο οφείλονται στα παπούτσια και στο ότι έχει χαθεί η ισορροπία και η επαφή με τη γη. Και σαν bonus, θα αυξηθούν τα αντανακλαστικά σου ενώ θα έχεις και καλύτερη στάση σώματος.

Τι συμβαίνει όταν περπατάς στην ακροθαλασσιά; Πρώτα από όλα νιώθεις σαν να παίζεις σε ταινία. Μετά, γειώνεται το σώμα σου. Τα ελεύθερα ηλεκτρόνια, με τη βοήθεια του θαλασσινού νερού, μεταφέρονται στο σώμα εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και μειώνοντας τις φλεγμονές. Ταυτόχρονα το περπάτημα στην άμμο αραιώνει το αίμα κάνοντάς το λιγότερο κολλώδες.

Ένας φίλος εναλλακτικός θεραπευτής μου έλεγε ότι το να περπατάς στην ακροθαλασσιά, εκεί που σκάει το κύμα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουν η ενέργεια αλλά και η αύρα σου από κάθε… μαυρίλα σκέψης, συνθηκών ή συναισθήματος. Αυτό είναι ένα μυστικό, μια γνώση που υπάρχει ήδη από τα αρχαία κείμενα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και πώς το ξεχάσαμε…

Οπότε αυτό το καλοκαίρι, πέτα τα παπούτσια και περπάτησε όσο μπορείς ξυπόλυτη.
Φρόντισε να υπάρχει κάποια ασφάλεια, δε χρειάζεται να πετάξεις τα παπούτσια σου στα μπαρ με τα σπασμένα γυαλιά.
Αλλά το να κάνεις μια βόλτα στην ακροθαλασσιά ή να μην φορέσεις σαγιονάρες μόλις βγάλεις τα παπούτσια σου στο σπίτι
είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου, στην ψυχολογία, στην αύρα και στην ενέργεια σου αυτό το μακρύ, ζεστό, τρελό καλοκαίρι.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.