Είσαι το γοητευτικό παιδί της Πανσελήνου, το πρωτοποριακό της Νέας Σελήνης ή το μοιραίο της Βαλσαμικής Σελήνης; Βρες σε ποια φάση της Σελήνης έχεις γεννηθεί και ανακάλυψε τι σημαίνει αυτό για τον χαρακτήρα σου και το κάρμα σου.

Ο τρόπος

Η Σελήνη είναι ο πιο γρήγορος πλανήτης από όλους. Γεμίζει και αδειάζει με ταχύτατους ρυθμούς.  Ανάλογα σε ποια φάση της έχεις γεννηθεί έχεις και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Καθώς η Σελήνη αλλάζει φάση περίπου κάθε τέσσερις ημέρες, θα ήταν αδύνατον να έχουμε εδώ όλα τα αρχεία για κάθε ημερομηνία. Οπότε θα χρειαστεί να… κοπιάσεις ελάχιστα προκειμένου να το ανακαλύψεις.

Μπες σε αυτόν τον σύνδεσμο, βάλε ΜΗΝΑ, ΗΜΕΡΑ και ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ γέννησης, πάτα GO και στον μεγάλο κεντρικό τίτλο θα διαβάσεις τη φάση της σελήνης σου στα αγγλικά.

Σημείωσε το σε ένα χαρτάκι για να μην μπερδευτείς. Μετά, επιστρέφεις σε αυτό το άρθρο και διαβάζεις την εξήγηση.

Δίπλα στα ελληνικά, αναφέρεται η φάση και στα αγγλικά για να κάνεις την αντιστοιχία.

Αν για κάποιο λόγο δυσκολευτείς στείλε μας στη σελίδα μας στο Facebook μήνυμα inbox, και θα έχεις άμεσα την απάντηση.

Σε Νέα Σελήνη, New Moon

Βλέπεις τη ζωή σαν μια μεγάλη περιπέτεια με απεριόριστες εμπειρίες, πιθανότητες και δυνατότητες να ανοίγονται μπροστά σου. Είσαι αρκετά αυθόρμητος και έτσι θεωρείς χάσιμο χρόνου το να προγραμματίζεις τη ζωή σου.

Είσαι θαυμάσιος στο να ξεκινάς πράγματα αλλά όχι και τόσο καλός στο να τα ολοκληρώνεις. Συχνά βάζεις υπερβολική ενέργεια για να ξεκινήσεις κάτι που θέλεις και στο δρόμο… ξεμένεις. Θα είναι πολύ χρήσιμο για εσένα να μάθεις να κάνεις μια σχετική οικονομία ενέργειας.

Σου αρέσει να ζεις στο παρόν και δε θέλεις να ασχολείσαι με θέματα και πρόσωπα που έρχονται από το παρελθόν σου. Έχεις δυνατό ένστικτο και καλό προσανατολισμό γι’ αυτό και φθάνεις εύκολα εκεί που θέλεις χωρίς καθυστερήσεις. Πολλοί συχνά οι άλλοι πιστεύουν ότι είσαι εγωιστής καθώς σε απασχολεί πολύ ο εαυτός σου.

Λέξεις κλειδιά για εσένα
Νέα ξεκινήματα, ώθηση, ένστικτο, προβολή, ενθουσιασμός, εκφραστικότητα

Αυξητική ημισέληνος, Waxing Cresent Moon

Ανακάλυψη και διεκδίκηση: αυτές είναι οι λέξεις που σου ταιριάζουν αν έχεις γεννηθεί σε αυτή τη φάση σελήνης. Ό,τι ξεκίνησε λίγο πριν κατά της διάρκεια της φάσης της Νέας Σελήνης τώρα παίρνει το δρόμο του.

Ζεις σε μια συνεχή πάλη καθώς διχάζεσαι ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο, στα φαντάσματα του παρελθόντος με τα όνειρα του μέλλοντος, στο συμβατικό με το πρωτοποριακό.

Θα χρειαστεί να κάνεις αγώνα για να βρεις ποιος πραγματικά είσαι, για να ξεπεράσεις παλιά μοτίβα και να μάθεις να είσαι ανεξάρτητος.

Να θυμάσαι ότι χάνεις στόχο και ενέργεια όταν ασχολείσαι με το παρελθόν κι όταν δεν τολμάς να κάνεις κάτι καινούργιο.

Πολύ συχνά δεν τολμάς μία αλλαγή γιατί σε απασχολεί πολύ πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι γύρω σου.

Να ξέρεις ότι συνήθως τα πρώτα βήματα προς την ανεξαρτησία είναι και τα πιο δύσκολα όμως χρειάζεται να τα κάνεις καθώς αμέσως μετά οι ευκαιρίες θα σε περιμένουν.

Λέξεις κλειδιά για εσένα
Ενεργοποίηση, μέλλον, περιπέτεια, χαρά, δημιουργία

Πρώτο τέταρτο, First Quarter Moon

Επαναστάτης, πρωτοπόρος, ήρωας.

Δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος στη διαχείριση κρίσεων από εσένα. Σε περιόδους κρίσης μπορείς και βγάζεις κάθε ικανότητα και ταλέντο σου. Όταν οι άλλοι δεν ξέρουν τί να κάνουν εσύ καταφέρνεις να αποφεύγεις τα διλήμματα και να δρας άμεσα και αποτελεσματικά.

Από τη φύση σου ξέρεις όχι μόνο πώς να σπας παλιές φόρμες αλλά και πώς να τις αντικαθιστάς με νέες εξελιγμένες και λειτουργικές.

Η μόνη παγίδα στην οποία μπορεί να πέσεις είναι να προκαλείς κατά καιρούς χάος στη ζωή σου προκειμένου να νιώσεις την ένταση που τόσο σε κινητοποιεί και προκειμένου να δώσεις λύσεις σε προβλήματα που πολλές φορές ο ίδιος δημιούργησες.

Λέξεις κλειδιά για εσένα
Δράση, ετοιμότητα και χτίσιμο

Αύξων αμφίκυρτος, Waxing Gibbous Moon

Έχεις γεννηθεί έχοντας έναν έρωτα με την τελειότητα. Έχεις ένα δυνατό, αναλυτικό και πραγματικά αχόρταγο μυαλό.

Όταν είσαι μπροστά σε μία κατάσταση θέλεις να την εξετάσεις κυριολεκτικά από όλες τις πλευρές, να ανακαλύψεις κάθε λεπτομέρεια και έτσι να φτάσεις στην ουσία.

Σαν παιδί δεν πρέπει ποτέ να ήσουν ικανοποιημένο από τις απαντήσεις που έδιναν οι άλλοι στις αμέτρητες ερωτήσεις σου. Θέλεις τόσο πολύ να βοηθήσεις το κοινωνικό σύνολο που συχνά κάνεις λάθος επιλογή ή χρήση κάποιας ιδεολογίας.

Η αλήθεια είναι ότι ζεις σε μία μόνιμη αγωνία περιμένοντας την κατάλληλη περίσταση για να βοηθήσεις.

Πάντα θέλεις να γίνεσαι όσο καλύτερος γίνεσαι με όσα ασχολείσαι.

Λέξεις κλειδιά για εσένα
Τελειοποίηση, ανάλυση, φροντίδα

Πανσέληνος, Full Moon

Αν γεννήθηκες σε Πανσέληνο είσαι ένας πραγματικός ιδεαλιστής.

Μπορεί να περάσεις πολύ χρόνο σε αυτή τη ζωή ψάχνοντας ένα σύστημα ιδεών που να σε εκφράζει.

Στην προσωπική σου ζωή είναι κάπως δύσκολο να βρεις μια σχέση που να σε καλύπτει ιδανικά. Επειδή μπορεί πολύ εύκολα να μπλέκεσαι στη δίνη των όσων νιώθεις –είσαι ένα γεμάτο πάθος παιδί της Πανσελήνου-  χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς από τη δίνη όσων αισθάνεσαι. Η ψυχραιμία θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις και να δεις τα πράγματα πιο αντικειμενικά

Με την Πανσέληνο ολοκληρώνεται ένας κύκλος της Σελήνης. Στις προηγούμενες φάσεις φυτεύτηκε ο σπόρος κάποιου σκοπού, αναπτύχθηκε και τελειοποιήθηκε. Και τώρα με την Πανσέληνο έρχεται η ώρα για να βγει στο συνειδητό, στο φως, να κορυφωθεί η δράση και να υλοποιηθεί.

Λέξεις κλειδιά για εσένα
Τελειότητα, ολοκλήρωση, συνειδητό, φώτιση

Φθίνουσα ημισέληνος, Waning Gibbus moon

Αν γεννήθηκες σε αυτή τη φάση της Σελήνης είσαι γεννημένος για την επικοινωνία. Είσαι έτοιμος να διαδώσεις νέα και ιδέες. Θεωρείς μάλιστα υποχρέωση σου σχεδόν να “διαφωτίσεις” τους άλλους. Και πολύ συχνά το πετυχαίνεις.

Έχεις το ταλέντο να μην στέκεσαι στις λεπτομέρειες αλλά να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα.

Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μπορείς να πάρεις είναι ότι δεν είναι δυνατό να κάνεις εσύ για τον άλλον, τη διαδρομή που χρειάζεται να κάνει ο ίδιος.

Σκοπός σου είναι πάντα να συνεχίσεις να μεταφέρεις το φως και την πληροφορία σε αυτόν τον κόσμο. Η πληροφορία σου δεν έχει να κάνει με κουτσομπολιό καθώς όλα όσα θέλεις να μεταδώσεις έρχονται μέσω της προσωπικής σου εμπειρίας.

Είσαι ο δάσκαλος αλλά και ο φιλόσοφος, ο δημοσιογράφος και ο συγγραφέας.

Λέξεις κλειδιά για εσένα
Μεταδοτικότητα, μετάδοση, επίγνωση

Τρίτο τέταρτο, Third Quarter Moon

Είσαι ένας άνθρωπος που θα τελειώσει τη ζωή του πολύ διαφορετικός από ό,τι την άρχισε.

Έχεις πολλά χαρακτηριστικά που τα δουλεύεις σιγά σιγά και κάποια στιγμή κάνεις την αποκάλυψη!

Οι άλλοι πιστεύουν ότι δεν είσαι απόλυτα αφοσιωμένος στο εδώ και στο τώρα και μπορεί και να έχουν δίκιο. Γιατί ενόσω κάνεις όσα χρειάζεται στην καθημερινότητα σου ταυτόχρονα δουλεύεις και σε όσα θέλεις να πετύχεις σε πνευματικό, συναισθηματικό και υλικό επίπεδο.

Τη στιγμή που θα νιώσεις έτοιμος, θα βγεις από το κουκούλι σου σαν πεταλούδα και ως ένας εξελιγμένος, νέος διαφορετικός άνθρωπος ξαφνιάζοντας όσους πίστευαν ότι σε γνώριζαν καλά.

Στην πορεία βοηθάς αρκετά τους άλλους να οργανώσουν τη ζωή τους για να ζήσουν καλύτερα.

Μια μικρή συμβουλή αν και είναι πολύ πιθανό να το κάνεις ήδη: χρειάζεσαι χρόνο μόνος σου και χρόνο για ύπνο καθώς αυτός είναι ο τρόπος σου για να γεμίζεις ενέργεια και πληροφορία.

Λέξεις κλειδιά για εσένα
Επαναπροσδιορισμός, κατανόηση, ισορροπία

Βαλσαμική Σελήνη, Waning Crescent Moon

Και με αυτή τη φάση της Σελήνης θα κλείσει ένας ολόκληρος κύκλος στον ουρανό για να ανοίξει ένας καινούργιος.

Εδώ τακτοποιούνται πολλά “χρέη”. Πρόκειται για μια καρμική φάση Σελήνης.

Έχεις αρκετά ανεπτυγμένη διαίσθηση και μεταφυσικές δυνατότητες ενώ μπορείς να βλέπεις πέρα από την εποχή σου με πολλούς τρόπους.

Συνήθως κάνεις έντονες σχέσεις που θέλουν πολύ από την ενέργεια σου. Σε αυτή τη ζωή συναντάς ανθρώπους με τους οποίους χρειάζεται να κλείσουν θέματα που εκκρεμούν από αυτήν ή από άλλη ζωή.

Όσο κι αν πιστεύεις ότι παιδεύεσαι, αυτός είναι ο τρόπος για εσένα να ελευθερωθείς από πολλά που σε κρατούσαν πίσω και να εξελιχθείς. Και αυτό γιατί έχεις τη μοναδική ικανότητα να βρίσκεις την ουσία σε ό,τι ζεις ή σε ταλαιπωρεί και να το μετατρέπεις σε σοφία που θα βοηθήσει όχι μόνο εσένα αλλά και τους άλλους.

Από μικρός προτιμούσες να περνάς αρκετό χρόνο μόνος σου καθώς έτσι μπορείς να οραματίζεσαι και να βλέπεις χρόνια μπροστά από την εποχή σου.

Λέξεις κλειδιά για εσένα
Προετοιμασία, κλείσιμο κύκλων, άφεση, πνευματικότητα

 

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.