Και ένα δυο μυστικά για να το κάνεις τέλειο
Ζεστό, απολαυστικό, χορταστικό, διαφορετικό, γλυκό.
Διάλεξε την αγαπημένη σου κούπα, χαλάρωσε στον καναπέ και άφησε λίγη από την χρυσή ενέργεια του να σε τονώσει, να σε χαλαρώσει και να σε κάνει καλά.
Το Χρυσαφένιο Γάλα φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά και μπορεί να γίνει και η δική σου αγαπημένη συνήθεια.
Κρύωσες;
Πεινάς;
Έχεις ορμονικά θέματα;
Πονάει το στομάχι σου;
Θέλεις να γίνεις πιο γρήγορα καλά;
Πονάνε οι αρθρώσεις σου;
Το Golden milk έρχεται από την Ινδία και από την αγιουρβέδα και μπορεί να ισιώσει ό,τι δεν πηγαίνει καλά στον οργανισμό.
Το μυστικό βρίσκεται στα συστατικά του ενώ το χρυσαφένιο χρώμα του οφείλεται στον κουρκουμά.
Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη συστατικά της φύσης. Και καθώς ακόμα και η γήρανση είναι φλεγμονή, ο κουρκουμάς αξίζει να έχει μια θέση στη διατροφή σου.
Το μυστικό είναι μαζί με τον κουρκουμά να βάλεις και λίγο μαύρο πιπέρι γιατί έτσι αυξάνεται η απορρόφηση από τον οργανισμό σου σχεδόν μέχρι και κατά 2.000%!
Μπορείς να βάλεις όποιο γάλα θέλεις, όμως ένα καλό φυτικό γάλα είναι η καλύτερη λύση.
Το φυτικό γάλα δεν βαραίνει οργανισμό και στομάχι και δεν δημιουργεί φλεγμονές. Οπότε, είναι η καλύτερη λύση.
Αν θέλεις να πας τη συνταγή ένα βήμα πιο πέρα, βάλε και λάδι καρύδας. Θα γίνει πιο κρεμώδες και περισσότερο ευεργετικό καθώς θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η απορρόφηση των πολύτιμων συστατικών των μπαχαρικών.
Εγώ, καθώς αγαπώ πολύ τη γεύση και τη σπιρτάδα του, βάζω και τριμμένο τζίντζερ και έτσι το χρυσαφένιο “γάλα” μου γίνεται … πύραυλος. Δοκίμασε το ένα βραδάκι!
Σου δίνουμε τη βασική συνταγή για το Golden Milk
… όμως μπορείς να προσθέσεις όλα ή και κάποια από όσα αναφέραμε παραπάνω.
- Γάλα (αμυγδάλου, καρύδας ή φουντουκιού
- Κουρκουμάς (σε σκόνη ή τον καρπό τριμμένο στον τρίφτη)
- Κανέλα
- 1 κουταλιά SugaVida
- Λίγο μαύρο πιπέρι (που ενισχύει την απορρόφηση)
- Τζίντζερ
-Σε ένα κατσαρολάκι ή σε ένα μεγάλο μπρίκι βάζεις όλα τα υλικά. Ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-Αν θέλεις μπορείς να βάλεις τα υλικά στο μίξερ, προτού τα βάλεις στη φωτιά, και να τα χτυπήσεις για ένα λεπτό.
-Αφήνεις σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
-Δοκιμάζεις μήπως θέλεις να προσθέσεις λίγο ακόμα γλυκαντικό κανέλα ή κουρκουμά παραπάνω.
-Προτού βράσει, το κατεβάζεις.
-Το βάζεις στην κούπα σου και το απολαμβάνεις.
-Αν περισσέψει κάποια ποσότητα, μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Το ξαναζεσταίνεις και το απολαμβάνεις.
από την Καίτη Φαρμάκη
Διάβασε ακόμη: SugaVida: Το μόνο γλυκαντικό που είναι και superfood