Φτιάχνεται κυριολεκτικά μέσα σε 5 λεπτά

Ήδη από τη φωτογραφία καταλαβαίνεις πόσο συγκλονιστικά νόστιμο είναι. Το καλύτερο είναι ότι δεν περιέχει κάτι που να επιβαρύνει τον οργανισμό σου!
Αυτό το Vegan Fudge με βούτυρο αμυγδάλου και κακάο, μόνο απόλαυση μπορεί να σου δώσει!

Υπάρχουν αρκετά υλικά που μπορείς να βάλεις έξτρα σε αυτή τη συνταγή. Αν το θέλεις ακόμα πιο γλυκό, μπορείς να βάλεις SugaVida, σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης.

Μπορείς επίσης να βάλεις και κομματάκια από ακατέργαστο κακάο, τα cacao nibs που τα λατρεύω. Επίσης, μπορείς να βάλεις εκχύλισμα βανίλιας για περισσότερο άρωμα.

Σε κάθε περίπτωση, άφησε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου να είναι οι… sous chefs σου σε αυτή τη συνταγή!

SONY DSC

Υλικά

200 γραμμάρια βούτυρο αμυγδάλου. Δες εδώ πώς μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι

60 γραμμάρια κακάο σε σκόνη

2 κ.σ. λάδι καρύδας

50 ml σιρόπι αγαύης ή μια κούπα χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Λιώσε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για ελάχιστο χρόνο το λάδι καρύδας.

Αν χρησιμοποιήσεις χουρμάδες, μούλιασε τους για 20 λεπτά και μετά χτύπησε τους στο μπλέντερ έως ότου γίνουν πάστα.

Στο μπλέντερ μπορείς να βάλεις τους χουρμάδες ή την αγαύη, το κακάο, το αλάτι και να χτυπήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μετά προσθέτεις το βούτυρο αμυγδάλου. Μην χτυπήσεις πολύ ώστε να κρατηθεί η κάπως τραγανή υφή του.

Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις και τα cacao nibs, το εκχύλισμα βανίλιας ή κάποιους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Όλη την παραπάνω διαδικασία μπορείς να την κάνεις και σε ένα μπολ χωρίς να χρειαστείς μπλέντερ.

Το μπλέντερ είναι απαραίτητο μόνο αν χρησιμοποιήσεις χουρμάδες.
Να ξέρεις ότι θα γίνει νόστιμο και χωρίς γλυκαντικά.

Δοκίμασε το μείγμα έτσι ώστε να προσθέσεις κάτι που μπορεί να λείπει ώστε να το απογειώσεις σύμφωνα με το γούστο σου.

Βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί -απλό ή για μπράουνις-, άπλωσε το μείγμα
και βάλε το ταψί στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Σερβίρισμα

Όταν θέλεις να σερβίρεις, άφησε το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά.

Μετά, βούτηξε το μαχαίρι σε ζεστό νερό, και λίγα λεπτά μετά μπορείς να κόψεις και να σερβίρεις.
Από πάνω, μπορείς να βάλεις λίγο κακάο σε σκόνη, ξηρούς καρπούς ή κάποιο φρούτο σε μικρά κομματάκια.

από την Καίτη Φαρμάκη

Δοκίμασε και τα Vegan Muffins Αλμυρής Σοκολάτας! Δες εδώ τη συνταγή

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.